Dieettiohjelma
Dieettiohjelma – Laadi hyvä suunnitelma

Dieetti eli tarkoituksenmukainen painonpudotus on tuttu tai tulee tutuksi lähes kaikille ihmisille jossain elämän vaiheessa. Syitä painonpudotukselle on monia; osa haluaa aloittaa dieetin terveydellisistä syistä, osa ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä, osa ei halua ostaa uusia housuja vanhojen kiristäessä jne.. Syitä on monia, mutta päämäärä on kaikille sama eli painonpudotus. Samoin tapoja laihduttaa on lukuisia erilaisia. Onnistunut dieettiohjelma onkin syytä aloittaa ensin tarkalla suunnittelulla.
Ennen dieetin aloittamista pohdi mielessäsi näitä:

1) Miksi haluat pudottaa painoa ja alkaa dieetille?
2) Kuinka aiot toteuttaa dieetin?
3) Mikä on tavoitteesi?
4) Kuinka vastustat eteesi tulevia kiusauksia ja luovuttamista?
5) Ja ennen kaikkea, kuinka olet dieetillä terveellisesti ja kuinka jatkat elämääsi dieetin jälkeen?

Voit tehdä itsellesi muistilistan johon olet vastannut näihin kysymyksiin. Pidä tämä muistilista tallessa ja näkyvillä, jotta et unohda dieetin tavoitteitasi tai päämääriäsi.

 

Ihmiset ovat erilaisia, mutta jokaisen on mahdollista löytää itselle sopiva keino pudottaa painoa.

Joillekin painonpudotus onnistuu helpoiten karsimalla ruokavaliosta tiukasti pois vääränlaiset ruoka-aineet ja toisille taas parhaimpana dieettinä toimii kahden viikon totaalinen kärsimys. Ihmiset ovat erilaisia, mutta nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että ainoana terveellisenä ratkaisuna on muuttaa elämäntapoja pysyvästi. Kuulostaa ankealta, mutta kilot palaavat onnistuneen dieetin jälkeen takaisin, jos myös vanhat elämäntavat palaavat.

Dieetti

Tällä sivustolla on esiteltynä ohjeiden kera Suomalaisten suosituimpia tapoja laihduttaa. Näitä ovat mm. Atkinsin dieetti, karppaus, kaalikeittodieetti, lentoemännän dieetti jne. Voit tutustua sivustolla oleviin dieetteihin ylhäällä olevasta valikosta. Suositeltavaa on, että luet eri vaihtoehdot läpi ja vertaat eri dieettien vaatimuksia ylläoleviin kysymyksiin. Näin pystyt hahmottamaan, mikä dieetti sopii juuri sinulle parhaiten.

 

Dieeteissä on lopulta kyse vain laihdutuksen tärkeimmästä säännöstä – Syö vähemmän mitä kulutat.

Jos paino ei pinnistelyistä huolimatta putoa, niin älä silti lannistu! Lähtöpisteeseen palaaminen on paljon mielekkäämpää hieman viisaampana ja kokemusta omaavana. Analysoi omaa ruokavaliotasi ja liikuntatottumuksiasi uudelleen omaa kokemustasi käyttäen. Muista, että kilot eivät tulleet viikossa, joten niiden lähteminenkään ei tule tapahtumaan nopeasti.