Ananasdieetti

Ananasdieetti – Ohjeet ja reseptit

Huom! Keskustele lääkärisi/ammattilaisten kanssa ennen dieetin aloittamista välttääksesi terveysriskit!

Ananasdieetti on tehokas tapa tiputtaa painoa nopeasti. Nimensä mukaisesti ananasdieetillä nautittaan ruokavaliossa pääsääntöisesti ananaksia, jotka ovat vähäkalorisia ja koostumukseltaan hyvin nestepitoisia. Ananasdieetti saakin aineenvaihdunnan käyntiin, johon nopea painonpudotus perustuu. Huomioitavaa on, että lyhytaikaisella ananasdieetillä tippunut paino on valtaosin nesteitä. Tästä syystä ananasdieettiä ei ole suositeltavaa noudattaa pitkäaikaisesti tai toistaa kovin usein.

Ananasdieettiohjelma

Ananasdieetti voi noudattaa useilla eri tavoilla,  mutta yleisin on 3 -7 päivää kestävä kuuri. Vaihtoehtoisesti ananasdieettiä voi noudattaa 5:2 -dieetin tavoin eli pitää viikossa 1-2 ananasdieettipäivää, jolloin muina viikonpäivinä ruokaillaan normaalin ruokavalion mukaisesti. Anansdieetin vaikutus on pääosin nesteen poistossa, jonka vuoksi esimerkiksi vähähiilihydraattinen ruokavalio tai muut “ruokaisammat” ruokavaliot sopivat hyvin ananasdieettiä tukevaksi yhdistelmäksi.

Ananasdieetin noudattaminen on yksinkertaista. Dieetillä syödään ananasta aamiaiseksi, välipaloiksi, lounaaksi, illalliseksi ja iltapalaksi. Hyvä ananasmäärä on esimerkiksi kilo päivässä. Ananasta ei kuitenkaan tule syödä liikaa, koska se pitää myös sisällään kaloreita. Dieetin aikana tulee juoda paljon vettä. Kahvi, tee ja vissyvedet ovat myös sallittuja. Nälän noustessa liian kovaksi voi ananaksen lisäksi päivän ruokavalioon lisätä vaikkapa vesimelonia ja purkkitonnikalaa.