Lentoemännän dieetti
Lentoemäntädieetti – Ohjeet ja reseptit

Huom! Keskustele lääkärisi/ammattilaisten kanssa ennen dieetin aloittamista välttääksesi terveysriskit!

Lentoemäntädieetti on sarjassaan legendaarisimpia pikadieettejä. Se on saanut nimensä lentoemänniltä, jotka käyttivät tätä dieettiä pudottamaan painoaan päästäkseen tiukkojen painorajojen alle. Sittemmin tätä dieettiä ja sen eri variaatiota ovat käyttäneet lukuisat Hollywood -näyttelijät nopean painon pudotuksen toivossa. Nykyään lentoemännän dieetti on yleisesti tiedossa oleva laihdutusmenetelmä, joka pitää suosiotaan vuodesta toiseen ympäri maailman. Lentoemäntädieetistä on vuosien saatossa kehitetty erilaisia variaatioita, jotka ovat pääpiirteissään samantyylisiä, hyvin niukkaaan ravintoon perustuvia laihdutuskuureja. Yksi lentoemäntädieetin uusimmista versioista on esimerkiksi vichy-dieetti.

Lentoemäntädieetti on muiden pikadieettien tavoin hyvin rankka elimistölle. Tästä sille ryhtyvän on välttämätöntä olla terve, jotta elimistö ei vaurioidu tiukasti aineenvaihduntaa vauhdittavassa kuurissa. Varminta on keskustella lääkärisi kanssa lentoemäntädieetistä ennen dieetin aloittamista. On suositeltavaa, ettei lentoemännän dieettiä, tai muutakaan pikadieettiä toistettasti usein. Ei missään tapauksessa saman kuukauden sisällä edellistä kerrasta.
Dieetti kestää neljä päivää ja ruokavaliota on tämän ajan noudatettava tarkasti

Vahvat mausteet erittäin suotavia antamaan makua ruokavalioon. Dieetin aikana tulee juoda runsaasti vettä. Vähintään 2-3 litraa päivässä.

PÄIVÄ 1.

Aamupalana 1/2 greippi ja mustaa kahvia tai teetä. Lounaaksi noin 200 grammaa keitettyä kalaa tai purkillinen tonnikalaa vedessä, paljon salaattia, tomaattia ja
yksi omena. Illalliseksi 2 kpl keitettyjä kananmunia, noin 170 grammaa vihreitä papuja sekä 1/2 greippi.

Päivä 2.

Aamupalana 1/2 greippi ja mustaa kahvia tai teetä. Lounaaksi n. 200 grammaa broilerinlihaa, paljon salaattia ja 1,5 desiä tomaattimehua. Illalliseksi 1,5 desiä kukkakaalia sekä kurkkua ja n. 170 grammaa vihreitä papuja. Jälkiruoaksi ananasta.

 

Lentoemännän dieetti

 

Päivä 3.

Aamupalana 1/2 greippi ja mustaa kahvia tai teetä. Lounaaksi grillattu, n. 125gramman rasvaton jauhelihapihvi, pieni sellerinvarsi, paljon salaattia ja omena. Illalliseksi puolikas grillattu broileri, tomaatti ja 1,5 desiä sokeroimatonta ananasmehua.

Päivä 4

Aamupalana 1/2 greippi ja mustaa kahvia tai teetä. Lounaaksi 2 kpl kovaksi keitettyjä kananmunia, vihreitä papuja ja 1,5 desiä tomaattimehua. Illalliseksi n. 200 gramman kokolihapihvi ilman rasvaa, paljon salaattia, tomaatti ja 1,5 desiä ananasmehua.