Pellinki
Pellinki -dieetti – Ohjeet ja reseptit

Huom! Keskustele lääkärisi/ammattilaisten kanssa ennen dieetin aloittamista välttääksesi terveysriskit!

Pellinki-dieetti on yksi vähähiilihydraattisten dieettien variaatioista. Se pohjautuu Atkinsin dieettiin, mutta se on muokattu soveltumaan paremmin Suomalaisille ihmisille. Pellinki-dieetti ei itse asiassa ole varsinainen dieetti, vaan kokonaisvaltainen elämänlaadun parantaminen ruokavalion avulla. Painonpudotus ei myöskään ole varsinainen tavoite, mutta oikeanlaista ruokavaliota noudattamalla ei ylimääräisten kilojen tippumiselta voi välttyä.

Atkinsin dieettiin verrattaessa Pellinki on hieman kevyempi, jonka vuoksi dieetin lieveilmiöt ovat pienempiä ja samalla dieettiä on helpompi noudattaa. Pellinki-dieetissä hiilihydraatteja saa nauttia enemmän, kuin muissa suosituissa vähähiilihydraattisissa dieeteissä. Pääpiirteet ovat kuitenkin samat eli dieettiä noudattavan tulee välttää hiilihydraatteja monipuolisesti jättämällä mm. sokerin, tärkkelyksen ja alkoholin minimiin. Suositellun ravinnon tilalla on proteiini, oikeanlainen rasva ja vihakset.
Huomioitavaa Pellinki-dieetissä on sen ravinnon lähde. Pellinki-dieettiä noudattavat pyrkivät syömään mahdollisimman paljon luomutuotettua ravintoa ja lähiruokaa. Samalla pyritään välttämään einesruokia ja muita paljon lisä- ja säilöntäaineita sisältäviä ruokia. Toisin sanoen ylimääräisiä hiilihydraatteja välttämällä kotimaista ruokaa suosimalla ollaan jo oikealla tiellä.

Pellinki dieetti

 

Kilojen karistamisen lisäksi Pellinki-dieettiä noudattamalla on väitetty olevan apua myös mm. aikuisiän diebatekseen, korkeaan verenpaineeseen, uupumukseen sekä mielenterveydellisiin ongelmiin.

Luettavaa lisätietoa:
Antti Heikkilän kotisivut