Sairaaladieetti
Sairaaladieetti – Ohjeet ja reseptit

Huom! Keskustele lääkärisi/ammattilaisten kanssa ennen dieetin aloittamista välttääksesi terveysriskit!

Sairaaladieetti on varsinainen tehokuuri, joka on nimensä mukaisesti käytössä sairaaloissa ympäri maailman. Sitä käytetään leikkauspotilaille, joiden on tiputettava painoa runsaasti lyhyen ajan sisällä. Sairaaladieetti perustuu aineenvaihdunnan nopeuttamiseen, jonka seuraksena paino putoaa nopeasti ja paljon. Jo viikossa sairaaladieetti voi pudottaa painoa jopa 5 kg. Suurin osa tästä on toki nesteitä, jotka palaavat kehoon hiljalleen takaisin, mutta myös rasvaa palaa dieetin aikana runsaasti. Sairaaladieetti on äärimmäinen laihdutuskeino ja sitä tulisi kokeilla varoen ja omaa elimistöä kuunnellen. Tämän kaltaista dieettiä ei ole suositeltavaa harjoittaa useammin kuin kerran vuodessa!
Tämä sairaaladieetti kestää kaksi viikkoa, jonka aikana alla annettua ruokavaliota on noudatettava orjallisesti. Helpoiten ruokavaliota pystyy seuraamaan ostamalla tarvittavat ruoka-ainekset viikoksi eteenpäin. Lounaan ja päivällisen paikkaa voi vaihtaa keskenään, mutta ylimääräistä ei saa syödä.
Huom! Sairaaladieetin aikana veden juonti on erittäin tärkeää. Juo vettä päivittäin vähintää 2-3 litraa.

Dieetin ruokaohjeet – toista toisella viikolla sama ruokavalio

Maanantai

Aamupalaksi mustaa kahvia tai teetä yhdellä sokeripalalla. Lounaaksi 2 kpl keitettyjä kananmunia, paljon keitettyä pinaattia sekä yksi tomaatti. Illalliseksi naudanlihapihvu, josta rasva poistettu päältä. Paljon vihreää salaattia tilkka öljyä ja sitruunamehua.

Tiistai

Aamiaiseksi mustaa kahvia ja sokeripala. Lounaaksi so naudanlihapihvi, paljon vihreää salaattia ja tuore hedelmä, mutta ei banaani. Illalliseksi iso pala/viipale kinkkua ja 1,5 desiä maustamatonta jogurttia.

Keskiviikko

Aamiaiseksi kupillinen mustaa kahvia tai teetä sokeripalalla, yksi pala paahtoleipää. Lounaaksi paljon keitettyä pinaattia, yksi tomaatti ja yksi 1 hedelmä, mutta ei banaani. Illalliseksi iso viipale kinkkua, 2 kpl keitettyä kananmunia, paljon vihreää salaattia, tilkka öljyä. Juomaksi struunamehua ja jälkiruuaksi yksi hedelmä.

Torstai

Aamiaiseksi kupillinen mustaa kahvia tai teetä sokeripalalla sekä yksi pala paahtoleipää. Lounaaksi purkillinen raejuustoa, iso porkkana raastettuna ja yksi kananmuna. Illalliseksi 1,5 desiä maustamatonta jogurttia, hedelmäsalaattia ja yksi banaani

Perjantai
Aamupalaksi iso porkkana ja sitruunamehua. Lounaaksi suuri annos vähärasvaista kalaa kevyesti rasvassa paistettuna. Kylkeen sitruunaa ja yksi leipäpala. Illalliseksi iso naudanlihapihvi pienessä rasvassa paistettuna, paljon keitettyä parsakaalia sekä vihreätä salaattia ja sitruunamehua.

Lauantai

Aamupalaksi kupillinen mustaa kahvia tai teetä sokeripalalla. Yksi palaneen paahtoleipää, mutta ilman levitettä. Lounaaksi grillattua broileria, josta nahka poistettu, paljon vihreää salaatti, jossa tilkka öljyä. Juomaksi sitruunamehua. Illalliseksi 2 kpl keitettyjä kananmunia ja suuri porkkana.

Sunnuntai

Aamupalaksi kupillinen mustaa kahvia tai teetä. Lounaaksi grillattua lihaa. Illallista et seitsemäntenä päivänä nauti ollenkaan. Nauti paljon vettä.

Sairaaladieeti