Nopea laihdutus
Nopea laihdutus – Hyvä alkupyrähdys, mutta ei pitkäaikainen ratkaisu

Nopea laihdutus on monen kilojen kanssa kamppailevan unelma ja tavoite. Nopea laihdutus tulee usein mieleen lähestyvän juhlatilaisuuden tai lomamatkan lähestyessä, joissa kukin näyttäytyy mielellään parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. Ja tottahan se on, kertyneitä kiloja on mahdollista tiputtaa pienessäkin ajassa. Valtaosa nopean laihdutuksen tiputtamista kiloista on kuitenkin usein pelkästään nestettä, jonka takia pudotettu paino kertyy nopeasti takaisin kehoon. Nopeaa laihdutusta luonnehditaankin usein myytiksi, joka ei tuo pitkäaikaisia vaikutuksia painonhallintaan. Toisaalta muutaman kilon väliaikainekin pudotus voi antaa pysyvän piristysruiskeen pitempiaikaiseen kuntoremonttiin, joten nopea laihdutus on harvoin huono asia.

Tavat tiputtaa painoa nopeasti

Yksi nopeimmista tavoista laihduttaa nopeasti on ryhtyä noudattamaan jotain tunnetuista ns. “pikadieeteistä”. Näitä ovat mm. kaalikeittodieetti, lentoemännändieetti ja sairaaladieetti. Näiden pikadieettien tarkoitus on pitää kalorinsaanti erittäin minimaalisena ja tehostaa aineenvaihduntaa, jolloin kehon nesteet lähtevät tehokkaasti liikkeelle. Painonpudotus näkyy vaa’alla jo muutaman päivän jälkeen poistuneista nesteistä johtuen. Tällaiset pikadieetit ovat rankkoja keholle, joten näitä ei tulisi noudattaa pitkää aikaa putkeen. Nopea laihdutus ei ole pysyvä ratkaisu näillä tavoilla pudottaa painoa, mutta alkusysäyksenä tai viimeisten ylimääräisten kilojen poistamisena nämä tavat toimivat kyllä.

Nopea laihdutus

Nopea laihdutus on turhaa, jos kuurin jälkeen palaa normaaleihin ja epäterveellisiin elämäntapohin. Pikadieettien yksi parhaimmista puolista onkin, että usein inhottaviltakin tuntuvien diettikuurien jälkeen ruoka maistuu aina mahtavalta. Tällöin on hyvä mahdollisuus sijoittaa lautaselle enemmän terveellisiä aineksia epäterveellisten sijaan, jonka myötä painonhallinta jatkuu helpommissa merkeissä tulevaisuudessa.

Ota nopean laihdutuksen sijaan tavoitteeksi uudet elämäntavat

Kilot eivät usein tule ihmisille yhdessä yössä. Miksi siis voisit vaatia niiden katoamista heti? Parhaiten laihdutus onnistuu, kun omaksut hiljalleen uudet terveelliset elämäntavat. Näin muutokset eivät tunnu niin suurilta, eikä elämä ole jatkuvaa rankalla dieetillä olemista. Muista ottaa pieniä askeleita kerrallaan, jotta et palaa takaisin lähtöruutuun ylimääräisten kilojen kanssa. Muista myös motivoida itseäsi seuraamalla uusia terveellisiä ruokareseptejä ja liikuntaharrastuksia. Suomessa julkaistaan useita hyviä liikuntalehtiä, jotka viihdyttävyytensä lisäksi pitävät säännöllisen julkaisurytminsä puolesta huolta, että terveelliset elämäntavat eivät pääse unohtumaan.