Rasvanpolttoruokavalio
Rasvanpolttoruokavalio

Huom! Keskustele lääkärisi/ammattilaisten kanssa ennen dieetin aloittamista välttääksesi terveysriskit!

Toimiva rasvanpolttoruokavalio perustuu aineenvaihdunnan ylläpitämiseen koko päivän. Aineenvaihdunta ja rasvanpoltto on hyvä saada käyntiin heti aamusta, jolloin aamu kannattaa aloittaa hyvällä aamiaisella. Esimerkiksi hyvä rasvanpolttoa tehostava ruoka on kaurapuuro, joka sisältää paljon kuituja, mikä auttaa vartaloasi polttamaan rasvaa. Tämän lisäksi kuidut pitävät vatsan kylläisenä useita tunteja. Puuroon voi lisätä esimerkiksi mustikoita, joissa on paljon pholyphenolia, joka hidastaa rasvasolujen syntymistä ja tehostaa rasvanpolttoa. Aamiaiseksi voi syödä myös turkkilaista jugurttia, jossa on sekä kalsiumia että aminohappoja, jota auttavat polttamaan rasvaa.

Rasvan poltossa tärkeää on runsas proteiini, sillä se auttaa lihaksien muodostumisessa. Proteiini myös auttaa ruoan jälkeen vartaloa polttamaan kaloreita. Päivälliseksi hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kananrinta, sillä se on täynnä proteiinia. Myös lohi on mainio valinta, sillä sen sisältämät omega-3 rasvahapot parantavat insuliiniherkkyyttä, mikä puolestaan vähentää rasvaa erityisesti vatsan seudulta. Lohi myös aktivoi kilpirauhashormonin, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa. Siinä on myös tärkeää D-vitamiinia, joka auttaa lihaskudoksen säilymisessä. Myös kananmunat ovat hyvä lisä ruokavalioon tässä mielessä.
Hyviä esimerkkejä rasvanpolttoruokavalioon kuuluvista ruoka-aineista

Mausteista kaneli auttaa glukoosia siirtymään nopeasti soluihin, jolloin insuliini poistuu niistä vauhdilla. Kanelia täytyy syödä ainakin ¼ teelusikallista, jotta sen rasvanpoltto-ominaisuudet alkavat vaikuttamaan. Kanelilajikkeista kannattaa valita maksaystävällinen Ceylon-kaneli.

Hedelmistä greippi sisältää paljon C-vitamiinia, joka auttaa poistamaan rasvaa. Siinä on myös paljon kuituja, jotka lisäävät kylläisyyden tunnetta. Greipin syöminen noin puoli tuntia ennen ateriaa auttaa sinua syömään vähemmän.
Kasviksia valitessa kannattaa suosia luomua. On nimittäin huomattu, että luomukasvikset polttavat paremmin rasvaa kuin lannoitetut ja torjunta-aineilla kasvatetut, sillä niihin jääneet myrkyt todennäköisesti häiritsevät elimistön rasvanpolttoprosessia.

Parhaita juomia rasvanpolttoa ajatellen ovat ehdottomasti vihreä tee ja kylmä vesi. Vihreä tee nopeuttaa aineenvaihduntaa. Esimerkiksi kaksi kupillista vihreää teetä auttaa polttamaan 50 kilokaloria päivässä. Kylmä vesi puolestaan käyttää elimistön energiaa, kun se lämmittää veden vartalonlämpöiseksi. Kuusi kylmää vesikupillista päivässä auttaa polttamaan 50 kilokaloria päivässä. Kahvia tulisi juoda vain kupillinen päivässä, sillä muutoin se alkaa vaikuttamaan vartalosi insuliinintuotantoon. Kuppi kahvia stimuloi adrenaliinia, mikä polttaa rasvavarastojen rasvaa. Kahvia kannattaa juoda noin 20 minuuttia ennen treeniä, sillä se auttaa treenaamaan intensiivisemmin. Jos lisäät maitoa kahviisi, niin sen rasvanpolttotehot laskevat.